nutriție


înapoi la pagina principală

Alimentație – scurt istoric

(pagină propusă şi susținută de Nicole, pe care o puteți admira în deplinătatea facultăților ei culinare aici)

“Încerc de ceva timp să clarific o afirmație, de fapt un subiect de discuție pe forumul culinario.ro şi anume “suntem ceea ce mâncăm” afirmație pe care eu am interpretat-o nu ad literam ci într-un mod cultural. Suntem cu siguranță produsul propriei noastre istorii şi pentru a lămuri această afirmație am simțit nevoia de a mă întoarce un pic în timp, de fapt am luat în considerare alimentația oamenilor din preistorie până în epoca fierului, alimentația în Roma antică, în Dacia înainte de a fi cucerită de Traian şi alimentația proto-romanilor şi a poporului român.

Promit că nu am să o fac prea plictisitoare, aşa că încep!”

Alimente

Ceea ce alegem să mîncăm în fiecare zi (dar şi modul în care o facem) ne influențează mai mult decît ne închipuim noi viața. Şi, cel mai important, sănătatea.

Pentru informații privind alimentele benefice, care ne pot ajuta să prevenim cancerul sau să ne vindecăm mai repede atunci cînd deja ne-am îmbolnăvit, dă clic aici.

Non-alimente

(în curînd)

Terapie prin hrană

(în curînd)

Contribuții la nutriție

Oricine are o poveste sau întîmplare – legată de modul în care s-a hrănit sau se hrăneşte – pe care vrea să o împărtăşească cu ceilalți este bine-venit şi încurajat să o facă.

Pentru astfel de contribuții care să susțină un mod sănătos de alimentație, dă clic aici.