cancerul ca o Fata Morgana 2


Probabil că guvernanții noștri au aflat și ei opinia distinsului om de știință.

Respectivul, ditamai Președintele Societății Regale din Marea Britanie, nu crede că vom putea învinge vreodată cancerul. Să scădem incidența îmbolnăvirilor poate, dar să-l eliminăm sau măcar să-l aducem la un nivel nesemnificativ, în nici un caz.

Cînd o zbura ... (foto: www.homepage.univie.ac.at)

O capitulare cel puțin interesantă, mai ales că ea vine din partea unui om de știință pentru care rațiunea ar trebui să triumfe chiar și în fața imposibilului. Cu atît mai mult cu cît în ultima sută de ani am fost martorii unor succese medicale – vezi tuberculoza, poliomielita, ca să nu mai vorbim de banala gripă – de neimaginat cu doar un secol înainte. Dar asta nu face decît să ne dezvăluie, în opinia mea, totala lipsă de cunoaștere despre ceea ce înseamnă de fapt cancerul.

Revenind la guvernanții noștri, probabil că și-au zis că nu are sens oricum să mai cheltuiască banii pe medicamente pentru cancer, dacă acesta tot nu are de gînd să se dea bătut. De unde și circul trist din ultimele zile, jucat pe seama unor oameni pentru care speranța este singurul lucru de care se mai pot agăța.

Dar de ce să-mi pese cîtă vreme nu mă privește pe mine?

(dilemă preluată de pe Realitatea online)


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “cancerul ca o Fata Morgana