poveste tristă


Poveste tristă

primită de la Iulia (20 februarie 2012)

buna ziua ! … nu stiu in ce masura va fi de ajutor marturia mea … mai degraba este o “poveste trista” al carei final nu prea stiu cum sa-l descriu.

Am aflat ca tatal meu are cancer … neoplasm de rinofaringe T3nxmx … un diagnostic descoperit dupa mai multe investigatii care aparent nu dezvaluiau nimic. Tatal meu este o persoana de 66 de ani , un om care nu a fost internat niciodata in spital pana acum, nefumator, consumator ocazional de alcool … si cu toate astea bolnav. Ceea ce ma intriga si ma face in acelasi timp neputincioasa este faptul ca desi am mers la diversi medici ORL, toti puneau acelasi diagnostic – sinuzita, otita – iar acum, cand s-a descoperit problema, suntem “certati” ca am venit prea tarziu, de parca i-ar fi cuiva drag sa moara … in plus, nici analizele la sange nu au scos in evidenta nimic care sa ne fi pus  pe ganduri.

Odata pus diagnosticul, s-a stabilit schema de tratament chimio si radioterapie, progamari, am inceput chimioterapia si iar ne lovim de un zid … comunicarea medic-pacient lasa mult de dorit. Ceea ce nu inteleg la aceasta boala este faptul ca tumoarea este mare, dar analizele la sange arata doar glicemia si colesterolul mari, restul valorilor fiind in parametri normali.

Multumiri ca mi-ati citit povestea si astept cu interes orice raspuns, sfat care m-ar mai putea lamuri.