Haideți să o recunoaștem cinstit: ghimbirul nu se regăsește prea sus printre preferințele noastre. Fie ele culinare sau în materie de băuturi (că veni vorba, am avut ocazia în primăvara asta să beau o minunată bere de ghimbir preparată în casă).
Dar asta nu înseamnă decît că (mai) ratăm (încă) o bună ocazie ca să ne facem nouă înșine un bine.
Cum așa? Foarte simplu, potrivit autorilor (americani) al unui recent studiu asupra problemei. În care studiu ghimbirul a demonstrat clare aptitudini de reducere a riscului de cancer de colon, prin reducerea inflamației cronice de la nivelul intestinului gros.
Deocamdată descoperirea este la stadiul de informație promițătoare, urmînd a fi verificată și confirmată în studii ulterioare care să includă un număr mai mare de pacienți.
Însă asta nu trebuie să ne oprească în a anticipa puțin lucrurile. Un praf de ghimbir în mîncare sau o bere (vorba vine, că e mai mult un suc ce aduce la gust cu socata) pe gît la vale, cînd și cînd, nu au cum să ne facă rău.
Hai noroc și sănătate
(studiul e american, însă chinezii de la Xinhua sînt cei care îl anunță)
uite, chiar mi-ai făcut poftă să gătesc ceva cu ghimbir, n-am mai folosit de mult, mersi!
@Daria B.: pentru puțin, poftă bună!
eu am inlocuit piperul din mancarurile gatite cu o bucatica de ghimbir. Dupa aia, o arunc :).
Apoi, intamplator citii ca e bun la digestie, si e util la mancarurile grele.
@arakelian: nici piperul nu e de aruncat, nu cred că se exclud unul pe altul; spor la gătit 🙂
Dupa parerea mea ghimbirul nu are cum sa ne faca rau (consumat in doze normale), fie sub forma proaspata, condiment, bere, supliment, etc. Din cate stiu eu este o radacina cu proprietati exceptionale care chiar ajuta organismul in anumite afectiuni. Pe langa asta, folosit cum trebuie, are si un gust placut, racoritor.
de acord, mulțumesc pentru vizită, cele bune …