în Australia țigările își pierd fața 4


Țigările anonime (sursa: www.cigarettesreporter.com)

Vestea veștilor ne vine astăzi (vorba vine, că articolul în cauză e deja prin online de vreo cîteva zile) tocmai de la antipozi.

Pentru că s-au săturat să mai umble cu cioara … ăăă … pardon, cu țigara vopsită, australienii au zis stop joc. De aici încolo (iarăși vorba vine, că legea va intra în vigoare abia în luna decembrie a anului viitor) toate pachetele de țigări vor arăta la fel.

Adică numele (sau, mă rog, brand-ul) va apărea pe un mobilizator fond măsliniu închis, va utiliza același font (tip și dimensiune de literă) și va fi plasat într-un loc bine definit pe pachetul de țigări. Imagini sugestive și avertizări explicite vor mai înviora cumva produsul pe 75% din partea din față și pe nu mai puțin de 90% din partea din spate a pachetului.

Companiile tutuniere au intrat deja în vrie și au început să-și trimită in corpore gealații (citește avocații) prin tribunale, ca să încerce imposibilul. Noua lege, spun ei, nu le dă posibilitatea să se diferențieze față de competiție.

Ca și cînd ar fi vreo diferență …

(știre fumegată de Pravda online)


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 thoughts on “în Australia țigările își pierd fața

  • arakelian

    sunt curioasa sa vad statisticile de fumatori si cum vor influenta asta.
    In NY, in SUA, sunt cele mai mari taxe pe tutun. In plus, regulile stricte gen: nu se mai fumeaza in locuri publice, nici in parcuri, nici in restaurante etc. au adus un alt sut in fund fumatorului. In final, in NY s-a ajuns la 13% din populatie fumatori, comparand cu 25% din restul americii, eu zic ca e o super reusita.
    Cateva guri rele comenteaza ca s-au pierdut banii incasati din taxe. Nu e bai, fostii fumatori nu fac economii, ci au cheltuit pe alte cele…

    • doctorul Post author

      @arakelian: și eu sînt curios privind rezultatele acestei inițiative, o să urmăresc ce se întîmplă și mai vorbim; despre New York am scris și eu în cîteva rînduri, se pare că au inițiativa mondială în acest sens; iar asta cu banii din taxe sînt gogorițe …