ai pierdut, continuă! 3


Ai pierdut, continuă! (foto: www.topnews-net.nz)

Martina Navratilova este, fără îndoială, unul dintre numele mari din sportul mondial.

Şi cu deosebire din tenisul de cîmp, disciplină în care a stabilit într-o singură viață atîtea recorduri că ne-ar lua nouă mai multe vieți doar ca să le numărăm (de pildă, a cîştigat mai multe titluri decît orice alt tenismen, bărbat sau femeie).

A reuşit – lucru rar – să se facă admirată pînă şi de cei mai înverşunați adversari (“Este cea mai mare jucătoare de simplu, dublu şi dublu mixt care a trăit vreodată” – Billie Jean King, 2006).

A avut îndrăzneala să-şi asume încă de tînără preferințele homosexuale, într-o vreme în care simpla abordare a subiectului era în sine un act de curaj.

La începutul acestui an a anunțat că este în tratament pentru un cancer de sîn diagnosticat în luna ianuarie. După o operație chirurgicală urmată de radioterapie, Martina şi-a reluat preocupările obişnuite, care pentru ea înseamnă bineînțeles multă activitate fizică.

Zilele trecute trebuia să facă o ascensiune pe muntele Kilimanjaro, cu scopul de a strînge bani pentru o organizație care sprijină sportul. Starea ei de sănătate nu i-a permis din păcate să încheie cu bine acest proiect.

Chiar şi aşa, Martina ne dă din nou un exemplu tuturor. După o viață în care s-a condus după principiul “Ai învins, continuă!” ne demonstrează acum şi cealaltă jumătate a acestuia.

(am aflat de aventura africană a Martinei de pe CNN online)


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 thoughts on “ai pierdut, continuă!