lumea nu va mai fi la fel 6


Steve Jobs (foto: google images)

În lumea reală datorită valului de revolte populare care a cuprins întregul Orient Mijlociu. Un fenomen despre care toată lumea ştie cu precizie cînd a început, dar despre care nu are nici cea mai mică idee cînd se va termina. Şi, mai ales, cu ce consecințe.

Cît despre lumea virtuală? Ce se poate întîmpla atît de dramatic în ciberspațiu încît să-l zguduie din etericele lui temelii?

Păi să luăm spre o pildă starea de sănătate a lui Steve Jobs. Diagnosticat în 2004 cu un cancer de pancreas, Steve a luptat pînă acum admirabil cu boala lui. Iar între timp a făcut din compania pe care o conduce un gigant.

Iar de aici încep problemele. Căci ceea ce pentru un om obişnuit ar fi o chestiune absolut personală, pentru cineva ca Steve ea devine – datorită implicațiilor sale greu de anticipat – o preocupare publică la nivel mondial.

Toată lumea se întreabă şi speculează asupra momentului în care se va produce inevitabilul. Şi este preocupată – ca să nu zic de-a dreptul îngrijorată – de soarta lui Steve: angajații pentru slujbe, acționarii pentru profit, iar admiratorii pentru produsele viitoare.

Ca să nu mai pomenesc de bursă, care tremură din toată structura ei de rezistență la gîndul că unul dintre pilonii săi de bază ar putea începe să prezinte fisuri.

Într-o cursă care se apropie de final, Steve mai marchează astăzi un an de viață. Şi cel mai probabil că anul viitor nu-l va mai regăsi printre noi.

Într-o lume care va fi cu totul alta.

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 thoughts on “lumea nu va mai fi la fel