un altfel de maraton 2


În alergare (foto: www.lawzone.com)

Maratonul, cea mai lungă cursă atletică din lume.

Un războinic grec a alergat-o pentru prima dată pentru a duce compatrioților săi vestea victoriei asupra perşilor, duşmanii lor de moarte.

Grete Waitz a pierdut lupta cu cancerul. Este titlul aproximativ al unui articol peste care am dat întîmplător. Numele mi-a sunat mult prea familiar ca să nu îi citesc povestea.

Am învins (foto: www2.iaaf.org)

Grete a fost, este şi va rămîne o mare alergătoare de maraton. Iar numele îmi rămăsese întipărit din lungile transmisiuni sportive pe care le urmăream în copilărie (sportul fiind – alături de muzica populară românească şi de filmele western – unul dintre puținele “genuri” acceptate fără probleme de către conducerea comunistă).

Aşadar, Grete a pierdut ultimul – şi cel mai important – maraton al vieții, după o luptă tăcută, de şase ani, cu cancerul. Asta după multe alte curse de maraton atletic la sfîrşitul cărora a putut spune, precum celebrul luptător grec: “Am învins!”.

La fel ca şi el, deşi a murit, Grete a învins.

(veste aflată – cu destulă emoție – de pe BBC Sport, pagina online)


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “un altfel de maraton

    • doctorul

      @Daria B.: de fapt bătălia a fost la Marathon, iar cursa a fost numită astfel în cinstea mesagerului care a murit după ce a parcurs cei 42,5 km ca să ducă vestea victoriei.