Stop sănătăţii! 3


Natura în afara legii! (Foto: http://www.knowabouthealth.com/)

Cum v-aţi simţi să decidă altcineva în locul vostru ce e mai bun pentru sănătatea voastră? Acum o să spuneţi că oricum nu noi decidem, ci de obicei medicii. Ceea ce e adevărat doar într-o anumită măsură, în sensul că medicii ne pot cel mult recomanda tratamentul pe care-l consideră ei cel mai bun pentru noi, dar decizia finală tot nouă ne aparţine. Cu toate riscurile care derivă din asta.

 

Dar ce facem în cazurile în care nu decid doar pacienţii şi doctorii, ci îşi mai vâră puţin coada şi politicienii sau diverse instituţii – cum ar fi companiile farmaceutice – care au câte ceva de câştigat din acest lucru? Sau care pur şi simplu nu dau doi bani pe sănătatea altora şi iau măsuri în totală necunoştinţă de cauză.

 

Se pare că asta fac membrii Consiliului şi ai Parlamentului European, care sunt pe punctul să aprobe o directivă UE prin care se interzice orice tratament naturist, indiferent că e vorba de plante medicinale întrebuinţate în medicina europeană, chinezească sau indiană, remedii folosite de mii de ani, în mod eficient şi fără efecte secundare, spre deosebire de medicamentele chimice. Mai exact, e vorba de Directiva 2004/24/CE, al cărei text integral, deocamdată doar în engleză, îl puteţi citi aici, şi care va intra în vigoare pe 30 aprilie anul curent. Dacă noi nu facem nimic.

 

Din fericire, cum era de aşteptat, există şi voci care se împotrivesc acestei măsuri abuzive. Organizaţia The Alliance for Natural Health (ANH) a adunat deja fonduri în valoare de 90 000 £ pentru plata avocaţilor şi aducerea cazului în faţa justiţiei. Iar în Franţa s-au strâns peste 110 000 de semnături în doar o săptămână. Însă e nevoie de sute de mii de semnături pentru a împiedica aprobarea acestei directive. Încă avem de ales. Dar nu pentru mult timp. Dacă vă pasă de sănătatea voastră, semnaţi şi voi petiţia!

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 thoughts on “Stop sănătăţii!