iarba verde de acasă 8


Casa lor, desigur, că de a noastră nu (mai) poate fi vorba.

Coana Europa a comis-o. Reglementarea privind utilizarea medicamentelor tradiționale a intrat în vigoare. De aici înainte ne mai tratăm doar de la pungă sau de la cutie. A, şi să nu uit: doar cu rețetă!

Remedii vechi de mii de ani, leacuri care au trecut de mult proba adevărului, ierburi şi buruieni cu care s-au oblojit bunii şi străbunii noştri, toate au intrat dintr-o dată în ilegalitate.

O ilegalitate din care, e adevărat, mai pot ieşi. Dar cu costuri (de timp şi de bani) care doar cu greu pot fi acoperite. Dacă.

Iarbă verde degeaba (foto: google images)

Coana a fost probabil plecată de acasă. Iar între timp, în lipsa ei, cineva şi-a făcut de cap şi i-a ascuns sticluțele cu tincturi şi macerate, cutiuțele cu plante şi ceaiuri. Iar în locul lor i-a pus pe rafturi blistere cu pastile de sinteză şi fiole cu chimicale injectabile, mîndria industriei farmaceutice.

Iar noi ne vom trata tot mai ştiințific, mai aseptic şi mai controlat, în timp ce ne vom uita cu jind la animalele sălbatice, singurii locuitori ai Uniunii Europene care vor mai putea folosi nestingheriți plante şi ierburi de leac.

Pentru că, nu-i aşa, animalele nu ştiu carte.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 thoughts on “iarba verde de acasă