vitamine să fie 2


Vitamine la discreție (foto: www.wikipedia.org)

Toată lumea ştie că vitaminele stau pitite, bine-mersi, prin diverse fructe.

Întrebarea de un milion de vitamine însă este: se mai regăsesc ele (vitaminele) şi după ce fructele sînt stoarse, carevasăzică în sucurile rezultate?

Ei bine, poate că nu o să mă credeți, dar cineva a studiat (pînă şi) acest aspect de importanță – cum altfel – vitală pentru balanța vitaminică a neamului Homo Sapiens.

Cercetătorii – de data asta cei americani – au studiat ce au studiat iar la final au venit cu o concluzie dezarmantă: vitaminele trec în totalitate în sucul rezultat prin stoarcerea fructelor şi nu se fofilează prin ungherele blenderului ca să ne joace nouă vreo festă.

Drept pentru care sucurile proaspete de fructe rețin toate calitățile antioxidante ale acestora, cu efecte protective împotriva cancerului. A fost astfel evidențiat rolul pozitiv al rodiei lichide în cancerul de prostată, precum şi influența benefică a portocalelor şi grefelor stropşite în cancerul cu localizare respiratorie sau digestivă.

Aşadar, natur sau la pahar, fructe să fie, că vitaminele vin de la sine.

Noi să fim sănătoşi.

(povestea cu cercetătorii americani ne vine de la jurnaliştii chinezi ai agenției Xinhua)

 

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “vitamine să fie

  • arcadia

    În contextul postării tale anterioare despre intrarea în ilegalitate a buruienilor, mă întreb dacă nu cumva Coana Ioropa ne ve interzice peste nişte ani cultivarea merelor şi morcovilor şi ne va păstori spre farmaciile domniei sale să cumpărăm o pilulă cu concentrat de portocale şi pudră de morcovi sintetici.
    God help us! :O

    • doctorul

      @arcadia: rîdem noi, dar scroafa … ştii tu; cică deja fermierii americani nu mai au voie să îşi pregătească singuri semințele pentru recolta viitoare, ci trebuie să le cumpere de la firmele competente, iar asta sub sancțiunea unor pedepse zdravene; de asta ce zici?