ce mai mîncăm, ce mai bem 6


Iam-iam (foto: www.2000cal.com)

Păi cîte un pic din toate, însă – fără excepție – toate bine asezonate cu … aditivi (alimentari, chipurile).

Zice o vorbă că aşa cum ne aşternem, aşa vom dormi. Iar în acest caz, aşa cum vom mînca, tot aşa vom fi de sănătoşi.

Deocamdată însă lucrurile nu se prezintă prea grozav. Cercetătorii chinezi (cărora le urez cu acest prilej bun-venit în clubul cercetătorilor de pretutindeni) au stabilit că există o legătură între aditivii aşa-zişi “alimentari” şi creşterea abruptă a numărului de cazuri de limfom malign (cifrele sînt valabile pentru China, dar noi ştim cu toții că nimeni nu e ferit).

Alte posibile cauze ar fi vopseaua de păr (care conține multe substanțe cancerigene), pesticidele, expunerea radioactivă, dar şi chimicalele din … materialele de decorațiuni interioare.

Aşadar, aşa cum (ne) decorăm, tot aşa vom şi trăi. Mai mult sau mai puțin.

(inspirat de un articol de pe Xinhua online)


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 thoughts on “ce mai mîncăm, ce mai bem

  • doctorul

   @daria: mai precis tot ce conține ceva chimic cu care putem interacționa (inclusiv, zic eu, dispozitivele de “împrospătare” a aerului din casă – cum poate ceva ținut într-o cutie să împrospăteze altceva, orice? un ceva cu termen de valabilitate de cîțiva ani? unde e prospețimea?)

    • doctorul

     @Daria B.: se pare că da, au apărut de curînd unele (am uitat din ce sînt făcute, dar mă voi interesa) care nu au această problemă; pînă una-alta, romantism bine ponderat, ca să zic aşa … 🙂