Cancerul tăcut


Lisa Bell - Mîini care ajută (sursa: www.fineartamerica.com)

Vinerea trecută nu a fost prima dată când elevii Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Beclean pe Someş, judeţul Bistriţa-Năsăud, s-au implicat în strângerea de fonduri pentru cauze nobile. Nu cu mult timp în urmă au concertat pentru Maria, o tânără de 18 ani care, după ce şi-a pierdut tatăl într-un accident, a rămas doar în grija mamei bolnave de cancer.

De data aceasta, aceiaşi elevi, conduşi de profesori dedicaţi şi ghidaţi de motto-ul „Dăruind, vei dobândi”, au organizat spectacole la Casa de Cultură din Beclean, ca s-o ajute pe Denisa. Cine e Denisa? O fetiţă de 5 ani din Beclean care a fost diagnosticată în noiembrie anul trecut cu tumoră osoasă malignă (Sarcom Ewing), stadiul II, cu grad înalt de extensie intramedulară şi în părţile moi. Momentan urmează un tratament cu citostatice aflat la a patra şedinţă, pentru ca în iunie să poată merge la un control şi o operaţie în Ungaria.

Din banii pe bilete şi donaţiile celor mai cu dare din mână din rândul spectatorilor s-a strâns deja suma de 30 de milioane de lei vechi. Însă Denisa are nevoie de mult mai mult pentru operaţie. Suferinţa ei cruntă se consumă însă discret, iar eu nu am reuşit (încă) să obţin de la părinţii ei numerele de cont în care se pot face donaţii. Chiar aşa departe trebuie oare să meargă discreţia la români? Deocamdată, s-o ajutăm pe Denisa cu gândurile noastre bune şi cu rugăciuni.

Sper să revin mâine cu datele necesare pentru donaţii, iar în luna iunie cu veşti mai bune…

LATER EDIT: Iată că revin în sfârşit cu date de la părinţii Denisei, sper din suflet să mai vadă şi alţii şi să fie de ajutor. Pentru cei care pot şi vor să facă donaţii, mai jos sunt numele tatălui Denisei, banca şi numerele de cont.

MUREŞAN IOAN LIVIU – BANCA TRANSILVANIA BECLEAN

CONT RON: RO14BTRL00601201496982XX

CONT EUR: RO60BTRL00604201496982XX

Cu mii de mulţumiri şi speranţa că Denisa se va face bine!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *