ziua mondială fără tutun


Fără tutun (foto: www.2.bp.blogspot.com)

Vorba vine (şi e suficient să ne uităm doar o clipă în jurul nostru ca să îmi dați dreptate).

E adevărat că sînt şi exemple care ne fac să sperăm (vezi recenta detutunificare radicală a oraşului New York), însă cu o floare nu se face primăvară (mai ales că astăzi sîntem deja în ultima zi a acesteia pentru anul în curs).

O inițiativă lăudabilă – nimic de zis – a Organizației Mondiale a Sănătății care, iată, împlineşte deja 14 ani de la lansare. Cu rezultate deloc de neglijat, însă mai mult pe la ei. Că pe malurile Dîmboviței, ştiți, e un pic mai greu.

Nu ştiu cîți cetățeni ai acestei planete altfel albastre s-au abținut astăzi, total sau în parte, de la fumat. După cum nu am nici cea mai mică idee cîți au renunțat cu totul la țigară în această zi aniversară.

Mărturisesc că nici nu aş fi observat trecerea acestei importante zile dacă nu mi-ar fi atras atenția asupra ei un prieten (un “fost” care acum încearcă să convingă şi pe alții că se poate foarte bine respira şi în absența fumului).

Pentru mine încă un indiciu care arată clar că, cel puțin deocamdată, impactul proiectului respectiv în România este, vorba lui nenea Iancu, “sublim dar lipseşte cu desăvîrşire”.

La mulți ani, Ziua mondială fără tutun!

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *