arome care vindecă 5


Jen Stark - Hîrtie 5 (sursa: www.obviousmag.org)

Sîmbăta trecută am fost la un eveniment discret dar extrem de interesant.

Unul dintre evenimentele acelea aproape subterane la care invitațiile se transmit din om în om, printre prieteni sau cunoscuți, şi la care ajung astfel să participe doar un grup restrîns de inițiați.

O doamnă foarte simpatică şi cu o vorbă dulce de moldoveancă din Chişinău ne-a povestit despre aromaterapie. Ce sînt aromele, cum se extrag ele, de unde le putem procura şi la ce sînt dumnealor bune, în definitiv. Am intrat astfel preț de o oră într-o lume pe care omul modern din noi a ajuns să o ignore aproape total, dar care ne influențează viața mai mult decît ne închipuim – lumea mirosurilor (puțini oameni ştiu de pildă că simțul mirosului este localizat într-una dintre cele mai vechi zone ale creierului).

Doamna noastră spuneam, medic dermatolog şi specialist în aromaterapie (Angela Laur pe numele ei), ne-a învățat mai întîi cum să recunoaştem un ulei eteric de calitate, apoi ne-a prezentat pe scurt uleiurile cele mai importante şi beneficiile lor pentru sănătatea noastră. Ne-a reamintit şi faptul că, deşi benefice pentru organism, aromele trebuie şi ele folosite cu o dreaptă măsură.

Important pentru noi e că unele dintre aceste uleiuri eterice au proprietăți imunostimulatoare sau chiar antitumorale, iar ca urmare pot fi folosite în cancer, atît în prevenție cît şi ca tratament. Prin contrast uleiul eteric de lămîie, altfel un ulei esențial, este contraindicat bolnavilor de cancer care fac chimioterapie.

Suficiente motive pentru mine deci ca să introduc pe acest blog şi un capitol dedicat uleiurilor eterice şi aromaterapiei, după ce mă voi documenta bineînțeles temeinic.

Țineți aproape!


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 thoughts on “arome care vindecă