doar o vorbă …


Sîntem deja la mijlocul săptămînii în care vorbim despre băuturile răcoritoare, carbogazoase sau nu. Care poate că sînt într-adevăr răcoritoare – însă care băutură proaspăt scoasă din frigider nu ar fi? Dar sînt ele în acelaşi timp şi sănătoase?

Vom relua discuția pe această temă în speranța că vom ajunge în final la o concluzie.

Deocamdată însă facem o mică pauză ca să lămurim un lucru. Spuneam că am creat acest blog ca o resursă pentru cei care au fost diagnosticați cu cancer şi vor să lupte cu această boală. Pînă acum însă am discutat mai mult despre ce să nu facem, iar acest lucru ar putea fi o sursă de frustrare pentru cineva cu o structură mai înclinată spre acțiune.

Ei bine, după principiul conform căruia e mai simplu să previi decît să tratezi, consider că e mai uşor să începi prin a renunța la un obicei nesănătos decît să încerci să iei măsuri active care să îți schimbe eventual un întreg stil de viață. E mai la îndemînă să te laşi de fumat pur şi simplu decît să umbli cu tratamente complexe anti-nicotină. E mai firesc să mănînci natural decît să arunci banii pe diete complexe fără alt efect decît înfometarea şi eventual îmbolnăvirea de diverse afecțiuni digestive. În sfîrşit, putem renunța relativ uşor la băuturile “răcoritoare” fără să le simțim prea mult lipsa şi mai ales fără să le “asezonăm”cu tratament antidiabetic.

Pastile (www.xinhuanet.com)

Pastile sînt nenumărate de luat odată ce ne îmbolnăvim, însă poate ne dorim să nu fim nevoiți să facem asta.

Acestea fiind spuse, ne vom relua pas cu pas călătoria şi vom aborda pe rînd, cu puțină şansă, toate temele majore legate de cancer. Dintr-o perspectivă, sper, corectă.

Toate însă la timpul lor.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *