cola versus cola 5


Să ne întoarcem la cei doi eroi ai noştri.

Doi luptători despre care spuneam că au dus şi continuă să ducă un război nemilos unul împotriva celuilalt, în care paradoxal ei sînt şi cei care înving de fiecare dată, fără excepție. Un război al celor două cola pentru preferința unui public care, ironia sorții, este singurul cel care pierde mereu, fără nici un dubiu.

Acest public ne include mai nou şi pe noi. Pentru că ceea ce a început ca o luptă locală pentru întîietate pe piața americană de băuturi non-alcoolice a devenit într-un secol o bătălie globală pentru supremație în aproape fiecare națiune de pe pămînt.

Un episod de escaladare a acestui conflict a fost momentul “Pepsi Challenge”, în care oamenii au fost îndemnați să testeze gustul celor două cola din cutii nemarcate şi în care cei mai mulți dintre ei au preferat cutia de Pepsi. Drept răspuns Coca Cola a inventat o nouă formulă pentru băutura lor şi a lansat-o ca “New Coke”. Care s-a dovedit atît de nepopulară încît Coca-Cola a revenit rapid la formula veche, denumită de astă dată “Coca-Cola Classic”.

Coke vs. Pepsi (www.listverse.com)

După acest scurt moment de suspans lucrurile au revenit curînd la normal, cu necruțătoarele campanii de marketing direcționate mai nou către tineri. Care se pare că sînt, ca şi în cazul fumatului, o țintă mult mai facilă.

Coca-Cola domină în continuare piața globală, dar Pepsi are bastioanele sale de popularitate, într-un conflict care durează de mai bine de 100 de ani.

În care victime colaterale sîntem noi, publicul.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 thoughts on “cola versus cola