într-o lume perfectă 6


Walt Disney şi cei şapte pitici (foto: www.wikipedia.org)

Dacă o asemenea lume perfectă ar fi existat, el ne-ar fi fost cu siguranță împărat.

Dar pentru că – nu-i aşa? – sîntem încă departe de asta, a creat el una din culori aruncate cu îndemînare şi pasiune pe hîrtie. O lume populată doar de animale (apropo, de ce oare oamenii nu şi-au găsit – cu excepția unor personaje tot de poveste – un loc în lumea lui?), care mai de care mai simpatice şi mai prietenoase. O lume în care sînt sigur că fiecare dintre noi şi-a dorit – copil fiind – să poată trăi.

Walt Disney a creat, pe hîrtie şi pe celuloid, o lume perfectă. O lume în care el a fost, este şi va rămîne, împărat neîncoronat. În ceea ce nu e decît o palidă reflectare pămîntească a lumii imaginate de el – Disneyland – o placă aflată la intrare ne spune: “Aici părăseşti ziua de azi şi intri în lumea lui ieri, a lui mîine şi a fanteziei”.

Printr-o fericită coincidență îi sărbătorim astăzi ziua de naştere, împreună cu toți cei cu suflet de copil de pretutindeni. Căci de la el desenare îl putem aştepta pe moşu’ Nicolae alături de prietenii noştri Mickey Mouse, Donald rățoiul, Pluto, Bambi, Cip şi Dale. Mulțumită lui, lumea noastră reală este mai plină, mai frumoasă.

O lume reală din care el a plecat, din păcate prea devreme, în urma unui cancer pulmonar.

Rămînem alături de el în lumea lui perfectă, cea a fanteziei. Alături de el şi de toți copiii din lume.

(scriere inspirată de un prieten care tot creează, de ceva vreme, o frumoasă lume virtuală pentru copilul lui, pentru toți copiii în fond)


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 thoughts on “într-o lume perfectă