gînd de an nou 3


La drum! (foto: www.chilloutpoint.com)

Începem astăzi un an nou. Cu o pauză.

Primele două zile ale noului nostru an coincid cu sfîrşitul unei săptămîni. Cu acea parte a unei săptămîni în care, de regulă, ne odihnim.

E o săptămînă care a început în vechiul an. Altfel spus, începem un an nou cu sfîrşitul a ceva ce a început în anul care a trecut. E şi ăsta un început, totuşi.

Ca la orice început de an, ne propunem lucruri. Printre altele, să fim mai buni.

De cele mai multe ori nu reuşim să ne ținem de promisiune, pentru că o uităm suficient de repede. Pentru a ne-o reaminti apoi, din nou, la anul.

Ne place să ne închipuim, la fiecare început de an, că sîntem la o răscruce de drumuri. Ne acordăm astfel, singuri, privilegiul de a alege o altă cale – sperăm noi – mai bună.

Ne dăm un pas înapoi, contemplăm preț de cîteva clipe, apoi ne aruncăm cu toată forța în viitorul care tocmai (re)începe. Cîteodată e bine să începem cu o pauză.

Plecăm pe calea cea nouă cu energie, cu încredere, cu speranță. Care ne vin însă din urmă, din drumul pe care tocmai l-am încheiat. Nu există început fără sfîrşit.

Cu fiecare an sîntem mai maturi, mai înțelepți, mai buni.

Cum vă spuneam, la mulți ani!


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 thoughts on “gînd de an nou

  • Teodora

    Şi eu mi-am propus să fiu mai bună şi mai înţeleaptă în 2011.
    Să mă hrănesc mai sănătos (şi, dacă tot gătesc, cred că-i pot influenţa şi pe cei de lângă mine, nu?).
    Şi mai vreau o producţie frumoasă de morcovi, ceapă, sfeclă roşie şi… mai văd eu, din grădina proprie, din munca proprie de dat cu sapa şi cu stropitoarea – asta apropo tot de unele subiecte despre care am citit aici, legate de legume, fructe etc.
    (O să vă ţin la curent cu realizările mele grădinăreşti.)