un măr pe zi 5


Steve şi mărul (foto: http://english.pravda.ru)

Ar trebui să țină doctorul departe, după cum ne învață un proverb galez care a făcut între timp o frumoasă carieră internațională.

Nu este, se pare, cazul lui Steve Jobs, chiar dacă întreaga lui viață se desfăşoară sub semnul mărului. Un măr care nu se poate mînca, dar care aduce totuşi – multiplicat pe milioane şi milioane de iPod-uri, iPhone-uri sau iPad-uri – bucurie pentru tot atîția oameni din întreaga lume.

Zilele trecute Steve a anunțat că îşi ia un concediu medical pentru “a se putea concentra pe sănătate”. Anunțul său a venit cu doar o zi înainte ca Apple – compania pe care a fondat-o şi pe care a transformat-o într-o organizație admirată chiar şi de competitorii ei – să anunțe cele mai bune rezultate din istoria sa.

Cu adevărat remarcabil însă este faptul că Steve a reuşit toate aceste lucruri dintr-o ipostază în care cei mai mulți dintre noi am fi depus de mult armele. Diagnosticat încă din 2004 cu un cancer de pancreas, Steve a suferit mai întîi o operație pentru extirparea tumorii. Mai apoi, după un alt concediu medical de cîteva luni, a trecut cu succes printr-o operație de transplant hepatic.

Iar între timp a făcut toate cele de mai sus.

Ceea ce ne arată nouă că se poate.

(ştirea de mai sus nu a fost ratată de nici o publicație care se respectă; ca atare nu cred că se va supăra nimeni dacă nu voi menționa aici niciuna dintre ele)


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 thoughts on “un măr pe zi