de-ar fi atît de simplu …


E plină media de reacții la moartea lui Steve Jobs.

Spre exemplu, secțiunea de tehnologie a CNN online e monopolizată zilele astea de articole care îi sînt dedicate. Toate marile publicații şi televiziuni i-au dedicat măcar o rubrică sau o ştire.

Nu e de mirare deci că nici Mircea Badea – în stilul lui cinic-agresiv care dealtfel l-a şi consacrat – nu a ratat momentul.

Steve a fost budist – remarcă Mircea al nostru – prin urmare vegetarian (de fapt Steve a fost pescetarian, carevasăzică nu se dădea înapoi de la un peşte). Iar cu toate astea tot a făcut cancer, continuă el. De unde – concluzionează apoi pripit şi flegmatic – rezultă că e totuna ce mănînci, că uite, tot nu eşti protejat de cancer.

Ce simplu (sursa: www.flickr.com)

Eu pot înțelege că atunci cînd faci o emisiune supusă Măriei-Sale Ratingul, în care în mod inevitabil ajungi să-ți dai cu părerea despre orice, îți mai alunecă din cînd în cînd piciorul. Sau, mă rog, verbul.

Ar fi prea frumos de simplu dacă, pentru a nu ne mai îmbolnăvi (sau pentru a ne vindeca) de cancer, ar fi de ajuns să mîncăm doar iarbă. Sînt sigur că mulți oameni care se luptă deja cu boala ar face-o bucuroşi, fără să mai stea o clipă pe gînduri.

Din păcate însă nu e chiar atît de simplu. Dar asta e mai greu de înțeles atunci cînd viața ajunge să-ți fie intervalul dintre două pamflete.

Cu toată simpatia.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *