cancer, intrigi și politică înaltă


Media internațională a anunțat ieri decesul lui Sultan Abdulaziz al Saud, prințul moștenitor al Arabiei Saudite. Cauza decesului: cancer de colon. Locația: undeva într-un spital din New York. Cuvîntul de ordine: discreție.

Zilele trecute un alt personaj politic important – Hugo Chavez, președintele Venezuelei – a anunțat că s-a vindecat de cancer (întîmplător tot de colon).

“Ba nu e-adevărat”, a susținut un medic venezuelean, care se pare că l-a tratat pe acesta la un moment dat. Chavez are o formă gravă de cancer și mai are de trăit cel mult doi ani. După care a dat bir cu fugiții, speriat și el probabil de consecințele gestului său. Impresia lăsată: spectacol ieftin.

Eu unul îmi doresc să știu dacă cei care mă conduc sînt apți, fizic și psihic, pentru rolul pe care și-l asumă (îmi amintesc de exemplu momentul în care Vadim Tudor a anunțat că președintele Băsescu are cancer). Însă mi-aș dori în același timp ca acest fel de anunțuri să fie făcute ținînd cont și de omul care se află în spatele persoanei publice.

Egali (sursa: www.summitquestadventures.com)

În fața bolii oamenii re(devin) egali.

Că îi prinde la New York, Caracas sau București.

(informații preluate de pe BBC NewsFox News și Al Jazeera)

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *