antreprenori: o mînecă plină de vitalitate


Șic și unic.

Asta e ceea ce au avut în minte Rachel Troxell și Robin Miller, două femei care s-au întîlnit întîmplător în 2006 în sala de așteptare a cabinetului doctorului lor.

Ambele au fost diagnosticate cu cancer de sîn, iar în urma tratamentului amîndouă au dezvoltat un limfedem* al brațului. Rachel a primit recomandarea de a purta o mînecă specială pentru compresia brațului, astfel încît acesta să nu se umfle. Tot ce a găsit însă prin magazinele cu produse de uz medical au fost au fost niște mîneci grosolane, cu “aspect industrial”. Era ca și cum și-ar fi etalat cancerul la vedere, astfel încît a decis că nu va purta așa ceva.

În schimb, împreună cu Robin, au decis să producă propriile lor mîneci, din materiale plăcute purtare și în pas cu moda. Și tot împreună au lansat în 2007 colecția de mîneci de compresie LympheDiva. Nu a durat mult pînă ca acestea să creeze vîlvă în rîndul comunității medicale. Iar succesul nu a întîrziat nici el.

Din păcate însă între timp starea de sănătate a lui Rachel s-a deteriorat, iar în ianuarie 2008 aceasta a decedat. Familia însă, prin fratele ei, a decis însă să-i ducă afacerea mai departe.

O afacere pe care ei o consideră copilul de care altfel Rachel nu a avut parte.

(preluare CNN online)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *