antreprenori: petrecere cu panglici roz


Kathy McEvoy (foto: www.shoestringventure.com)

Kathy McEvoy s-a întîlnit cu cancerul la modul abrupt.

Se apropia de 50 de ani cînd a fost diagnosticată cu un cancer de sîn. Patru zile mai tîrziu își dădea demisia din slujba pe care o deținea (o funcție importantă de conducere în care făcea “o mulțime de bani”). “A fost ca un semnal de trezire”, spune ea. Iar împreună cu soțul și cu cei doi fii a început să-și rescrie povestea vieții.

În 2007 a participat la prima ei Cursă pentru vindecare (Race for cure), un eveniment caritabil organizat de fundația Susan G. Komen. Extrem de încîntată, a decis ca după alergare să organizeze o masă pentru familie și pentru prietenii care au sprijinit-o să participe.

Problema a fost că, în încercarea ei de a se plia pe tema zilei, Kathy nu a găsit nicăieri farfurii și șervețele care să poarte panglica roz, celebrul simbol al (luptei) împotriva) cancerului de sîn.

“Antreprenorul din mine și-a spus imediat că e o idee pe care aș putea să o aduc pe piață”, își amintește Kathy. Iar în anul următor a fondat compania Celebrate in Pink (Sărbătorește în roz) și a lansat o linie de farfurii și șervețele de hîrtie inscripționate cu panglica roz (Pink Ribbon).

O parte din sumele încasate din vînzări merg în sprijinul femeilor diagnosticate cu cancer de sîn.

“Țelul meu suprem este să am propria organizație non-profit și să continui să ajut femeile în nevoie”, încheie Kathy.

Într-adevăr, o rescriere spectaculoasă a poveștii ei de viață.

(preluare CNN online)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *