A fost, iată, și ultima zi a seminarului.
O zi în care, pe lîngă un foarte vocal avocat al medicinei integrative – Burton Goldberg pe numele lui, au vorbit și două paciente.
Dar să îi luăm pe rînd.
Spuneam ieri de Mike Adams și de războiul lui personal împotriva FDA, a guvernului american și a breslei medicale în general. Ei bine, Mike e mic copil pe lîngă Burton, un venerabil în vîrstă de 85 de ani.
Om de afaceri de succes, Burton s-a lovit din întîmplare de medicina integrativă în urmă cu 35 de ani. Iar de atunci citește și cutreieră lumea pentru a afla cum putem trăi sănătos și cum, o dată ce ne-am îmbolnăvit, ne putem vindeca pe căi naturale.
Iar concluzia lui lipsită de echivoc este că în prezent oamenii sînt otrăviți de către industria farmaceutică, cu largul concurs al guvernelor. Burton mai are și un sfat adresat fiecăruia dintre noi, anume să nu îi credem pe doctorii care ne trimit acasă ca să murim.
Două lucruri cu deosebire importante am reținut din intervenția lui. Primul ar fi despre existența în Germania a unui laborator (de oncologie moleculară) care poate, printr-o analiză de sînge, să determine tratamentul optim pentru tipul respectiv de cancer.
Iar al doilea se referă la folosirea cuptorului cu microunde, despre care nu are cuvinte să descrie cît e de nocivă (există studii, unele făcute de ruși, care le-au interzis încă din 1976 doar pentru a reveni – vă mai amintiți de perestroika? – asupra acestei decizii în anii 90, iar un altul făcut de elvețieni, care nu a fost publicat la presiunea industriei de electrocasnice).
Ca o concluzie, Burton susține cu toată energia medicina integrativă, doarece, spune el, medicina convențională ignoră pur și simplu sistemul nostru imun.
A fost apoi rîndul a două paciente să vorbescă despre experiența lor cu cancerul.
Prima dintre ele, Carolin, a supraviețuit unui cancer de sîn apărut pe fondul unei sănătăți destul de șubrede și a unor tratamente repetate și intensive cu antibiotice, care i-au compromis pur și simplu sistemul imun. Carolin crede că pentru a te vindeca e bine să faci lucruri în care crezi, dar în același timp este foarte important să ai și un mentor care să te ajute pe drumul către redobîndirea sănătății.
Cea de a doua invitată, Kelly, a supraviețuit de nu mai puțin de 5 (cinci) ori unui limfom Hodgkin cu care a fost diagnosticată pe cînd avea doar 20 de ani. Ajunsă la vîrsta de 48 de ani, Kelly e mai plină de energie decît oricînd și are și un sfat simplu pentru noi toți: “dacă nu poți să o mănînci nu o pune pe corpul tău, iar dacă nu poți să o pronunți nu o cumpăra!”.
Iar cu asta închei și eu (mini)rezumatele acestui seminar.
Cu speranța că au fost de (vreun) folos.
pare cam ciudăţel îndemnul din final, prima parte bănuiesc că se referă la produse de înfrumuseţare/antiîmbătrânire? iar în ce priveşte partea a doua, ca să fac o glumă, înseamnă că eu n-ar mai trebui să mănânc rubarbă, rucola etc. etc. etc. 🙂
şi încă o dată mulţumiri pentru rezumate!
@Daria B.: îndemnul final e o figură de stil cu mare aplicare în realitate; cît despre pronunție, încearcă astea: metil antranilat; sau alil hexanoat; sau, și mai bine, neohesperidin dihidrocalconă; rubarba e mic copil …
translation, please! de încercat am încercat să ştii, cel puţin eu m-am înţeles, dar n-am înţeles şi ce-am zis acolo… spune-mi că astea nu-s nişte substanţe pe care le băgăm în noi în mod curent!?
@Daria B.: coloranți și alte alea; aș vrea să-ți pot spune altceva 🙁
Pingback: suferința este opțională | tot ce (nu) ai vrut să știi …
Pingback: seminar: ziua a patra, opinii | tot ce (nu) ai vrut să știi …
Pingback: o lume nebună, nebună, nebună | tot ce (nu) ai vrut să știi …