cine-o apără pe bunica? 6


Păi uite că nici nu s-au uscat bine kilobiții cu care am mîzgălit articolul în care strigam “Săriți, netoții!” că au şi apărut deja doi vajnici apărători: unul e Daniel, prietenul meu (şi al nostru) care, de la capătul unei lumi mai bune veghează încă – nici el nu prea mai ştie de ce – asupra soartei crude a țărişoarei lui natale.

Pentru convingerea cu care îşi strigă dezesperarea, îi dau cuvîntul întreg şi în original (că poate ne mai scoate şi pe noi un pic din amorțire):

“E revoltator si inacceptabil, imi ies din tzatzani monser, zau-asa.

Cica “trebuie probe stiintifice ca ierburile si plantele au efecte pozitive”, cum zicea si proasta aia cu bigudiuri. Studiile astea dureaza ani de zile si sunt rareori ireprosabile sau cu concluzii clare si indiscutabile. Cine sa le comande, cine sa le plateasca, valideze, omologheze ? Taranii care culeg ierburi din padure ? Magazinele de produse bio ? Poate multinationalele farmaceutice, care ne vand otravurile actuale, adictive si creatoare de dezechilibre prin alte parti, taman bune sa creeze nevoia de alte medicamente ?

Bineinteles ca o astfel de lege criminala e iscata de lobbyingul acelorasi multinationale. Sub pretext stiintific, de protejare a sanatatii boborului, ne “apara” de ultimele remedii daruite de mama natura. Aoleo, ce piatza la negru infloritoare o sa nasca chestia asta … o sa cumparam pungutza cu 100g de musetel mai scump decat cocaina.

Dar parca nu-mi vine sa cred ca vor reusi. Noroc cu Rob Verkerk (ANH) si alte asociatii, ca vegheaza. Sper sa reuseasca sa mobilizeze milioane de semnaturi si sa faca baraj. Mergeti pe site-ul lor si aderati la campanie, nu mai stati.

Adica McDo si Coca-Cola se da la liber si fabricantii lor sunt inca in libertate, iar noi nu vom mai putea gasi sunatoare si propolis ?? Turbez… Apoi se va trece la legume, fructe si cam la tot ce vine de la mama natura, nu poate fi brevetat si nu aduce indeajuns profit cui trebuie.

Frunză verde ... (foto: www.anh-europe.org)

Imi pare rau pentru Europa si halul in care a ajuns. Si inca nu s-a terminat… Cred ca ma apuc (serios) de invatat chineza.”

Iar al doilea este – după cum ne spune chiar Daniel – un domn foarte curajos numit Rob Ververk, a cărui organizație (Alliance for Natural Health – Alianța pentru Sănătate Naturală) se ia de piept (dificilă întreprindere) cu numita coana Europa, care dă semne că o ia tot mai razna.

Acum, pe site-ul respectiv chiar putem semna o petiție care să ne susțină cauza. Haideți să dăm şi noi o mînă de ajutor, ne costă cîteva taste şi un clic*.

Că doar o facem pentru bunica.

* bine, cer ei şi niscai bani, însă puteți sări etapa cu pricina, importantă e semnătura; am fost adineauri pe acolo, e o îmbulzeală mamă-mamă.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 thoughts on “cine-o apără pe bunica?

  • Daniel

    (sorry, am apasat aiurea pe Submit de mai multe ori… elimina te rog toate trimiterile in afara de ultima)

    Erratum, dragul mieu :

    Petitia catre care ii dirijezi pe dumnealor nu e in legatura cu iarba fiarelor, ci cu alte campanii, nu zic, la fel de importante. Domnii de la ANH mi se par niste frumosi don Quijotte, care se bat gigantice eoliene nucleare. Pe toate fronturile. Pe viata si (foarte probabil, pentru ei) pe moarte. Eu zic ca daca-i sustinem, pe noi si pe copiii nostri ne sustinem …

    Deci campania cu privire la legea cea idioata care ne va priva de rostopasca din Aprilie 2011 se afla aici :

    http://www.anh-europe.org/node/3113

    Se precizeaza ca, deocamdata nu e vorba de o petitie, ci doar ca au nevoie de bani (hopa, devenim noi banuitori … nu cumva isi cumpara astia tigari cu banisorii nostri ?). Ei da, bani, ca le trebuie pentru cheltuieli de judecata cu Leviathanul avocatzesc – cam 100 000 euro.

    Ar trebui cautat lovele prin portofele (vorba manelistului) si pus umarul, fiecare dupa puteri.
    N-avem de ales. Iar cand va trebui semnat petitia, o facem si pe asta. Mai informam si deputatii nostri la UE (fiind atenti sa nu-i trezim prea brusc din somn) sa caste ochii sa se exprime ca de aia sunt platiti, nu doar ca cumpere uischi din duty-free de la Bruxelles. Etc etc.

    Alte linkuri pe acelasi subiect, de la ANH :

    http://www.anh-europe.org/files/101021-Call_to_Action_Herb_Challenge.pdf
    http://www.anh-europe.org/news/anh-press-release-appeal-to-european-herbal-sector

    Sanatate si speranta

    • doctorul

      @Daniel: 1) – rezolvat;
      2) – scuzoaiele mele, monseur, m-a cam luat avîntul pe dinainte, dar îl las aşa, că e bun şi mnealui la ceva; abia ne mai exersăm penelul în încercări de caligrafie civică, că nu doare şi nu costă; sănătate şi virtute.

    • doctorul

      @Teodora: de cîte ori ai mai auzit în ultima vreme să învingă bunul-simț? ce e mai trist e că mai repede şi mai uşor pare că învață coana Europa de la Românica decît viceversa; noi să fim sănătoşi, dar cum?