la sfat de taină 10


Români, vi se pregătește ceva! Dar de data asta cel puțin e de bine.

Vineri seara, la întoarcerea acasă, am ajuns chiar la timp pentru o întîlnire cu alți trei prieteni cu preocupări similare (doar v-am expus teoria mea).

Zbor peste umbre (foto: http://english.news.cn)

Totul a început de la o vorbă cu o prietenă a unei prietene, care m-a pus în contact cu un tînăr entuziast și ambițios. Care tînăr, împreună cu o prietenă de-a lui la fel de hotărîtă, au conceput un proiect deosebit dedicat pacienților cu cancer. Prevăzut a se desfășura pe durata unui an, programul lor propune crearea unor nuclee de terapie de grup pentru persoanele diagnosticate cu diverse forme de cancer. Planul include și o serie de ședințe de discuții individuale (coaching), în care pacienții vor fi ajutați să își înțeleagă mai bine boala și să găsească cele mai bune metode pentru a lupta împotriva ei.

Cumva, cei doi au reușit să o contacteze și să o coopteze în acest demers și pe Sanda Nicola, cea care a trecut ea însăși prin experiența unui cancer de col uterin. Iar Sanda nu a stat nici o clipă pe gînduri și s-a alăturat inițiativei cu ceea ce știe să facă mai bine. Adică o serie de emisiuni tv – aflate deocamdată în stadiu de proiect-pilot în curs de aprobare – care ar urma să fie realizate anul viitor.

Eu am primit invitația de a lua parte la proiect datorită acestui blog, care va deveni – alături de alte resurse online – o platformă de informare în limba română pentru problemele legate de cancer.

Luni urmează să punem cap la cap piesele acestei construcții.

După care o vom lansa, cu speranța că o să zboare.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 thoughts on “la sfat de taină