schimbarea la față 11


Încotro? (foto: www.chilloutpoint.com)

“Cu mine s-a petrecut o schimbare, despre care cred că este ireversibilă. Dintr-o dată, aspecte ca prestigiul, succesul politic sau statutul financiar, au devenit neimportante. În cursul acelor prime ceasuri care au trecut din momentul în care am realizat că am cancer, nu m-am gândit niciodată la fotoliul meu din Senat, la contul meu din bancă sau la destinul global al omenirii … Nu m-am mai certat cu soția absolut deloc, de când am fost diagnosticat cu această boală. Înainte o tot băteam la cap, ba că strânge pasta de dinți în loc să o facă de la bază, ba că nu găteşte destul de bine pentru apetitul meu greu de satisfăcut, ba că făcea liste de invitați fără să mă consulte, ba că mereu cheltuia prea mult pe tot felul de haine … Acum, nu ştiu, ori eu nu mai bag de seamă lucrurile astea, ori chiar îmi par toate lipsite de importanță …”

Sînt gîndurile unui senator al celei mai puternice țări din lume, transmise de către acesta printr-o scrisoare adresată unui medic psihiatru, la scurtă vreme după ce aflase că este bolnav de cancer.

Dintr-o dată aşadar, un om – şi nu oricine – renunță la munca lui de o viață, la tot ce crezuse pînă atunci că are un sens. Într-o clipită, acel om redescoperă adevăratele valori pentru care merită să trăiască. A trebuit, din păcate pentru el, să primească acest diagnostic teribil pentru a trăi această transformare în bine.

Noi ceilalți avem luxul de a o face cît timp sîntem încă sănătoşi.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 thoughts on “schimbarea la față