samba în variantă bulgărească 4


Dilma Rousseff (foto: google images)

Dilma Rousseff este, fără nici o îndoială, o femeie de toată isprava.

Bulgăroaică de origine, Dilma a ajuns se pare să vorbească portugheza şi să danseze samba mai bine decît brazilienii înşişi, devreme ce aceştia au ales-o ca să le fie nici mai mult nici mai puțin decît preşedinte.

Iar într-o lume dominată de preşedinți-bărbați care încearcă să salveze oameni pornind noi şi noi războaie, Dilma şi-a suflecat mînecile şi a pornit fără întîrziere propriul ei război, îndreptat însă împotriva cancerului.

“Ştiu din experiență că e mai uşor să vindeci cancerul dacă îl tratezi din timp” spune actualul preşedinte al Braziliei, care a fost diagnosticată în 2009 cu un limfom malign în urma unei mamografii de rutină.

Datorită diagnosticului timpuriu Dilma – pe atunci membră a echipei fostului preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva – a putut să îşi păstreze poziția pe durata celor patru luni de chimioterapie. Iar apoi a găsit resursele pentru a obține cea mai înaltă poziție oficială a țării sale.

Acum, din noua sa poziție, Dilma a lansat un ambițios program național pentru prevenția cancerului de sîn şi a cancerului cervical (de col uterin).

Un program cu care ea va ajuta, cu siguranță, la salvarea multor vieți.

Iar ritmurile sambei vor răsuna mai departe.

(exotica ştire ne e strigată – de la celălalt capăt al pămîntului – de agenția Xinhua, prin ediția ei online)


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 thoughts on “samba în variantă bulgărească