Şi nu e fum.
Iar asta se întîmplă – cel puțin în parte – pentru că femeile au luat decizia să-i mai urmeze pe bărbați într-o privință: anume, să renunțe la fumat. (asta după ce mulți ani s-au străduit să-i imite fumînd cot la cot cu ei).
Iar rezultatele încep să se vadă, bunăoară în scăderea în rîndul acestora a numărului de decese prin cancer de plămîni, pentru prima dată în ultimii 40 de ani.
Raportul arată o scădere a acestor decese – în intervalul cuprins între anii 2003 şi 2007 – cu un procent anual mediu de 1,6 %. Cifra nu e mare, însă e a noastră. Sau mai degrabă a lor, pentru că se referă la Statele Unite unde, spre deosebire de republica noastră mioritică, nu s-a chiulit de la orele de aritmetică.
Această evoluție contribuie în mare parte la scăderea generală a mortalității prin cancer pe care o semnalam de curînd – tot la ei, bineînțeles – deoarece cancerul de plămîni rămîne încă una dintre principalele cauze ale acesteia.
Asta e bine pentru americani, care se pare că început deja să coboare dealul. Mai rău e pe la noi, pentru că abia am început să-l urcăm (ba chiar pieptiş aş putea spune).
Şi pe deasupra nici nu ştim să numărăm.
(ştirea – care nu e păcăleală de 1 aprilie – ne e adusă de Xinhua online)
este o veste buna , DAR , ar fi bine sa devina si mai buna de atat , nu de alta dar aici , este ingrijorator cate femei fumeaza …..fara exagerare , in cartierele unde traiesc multi auslander-i , 80 % dintre femeile pe care le intalnesti per pedes , au tigara in mana . 🙁
alm: păi depinde doar de femeile în cauză ca să devină mai bună, doar de ele …
Eu m-am lăsat de fumat din clasa a patra, deci sunt cu un pas inainte! =))
@arcadia: premiantă, ca întotdeauna!