Drept pentru care au decis să o trateze cu … indiferență.
Mai exact, să nu o mai verifice periodic după o anumită vîrstă în speranța de a detecta cît mai de timpuriu un eventual cancer de prostată. Pentru că – au descoperit ei – cancerul de prostată evoluează de cele mai multe ori extrem de lent. Iar “posesorul” acestuia poate între timp să moară din cu totul alte motive. Fără să se mai supună unor investigații cel puțin neplăcute dar și – mult mai important – fără să se mai expună unor tratamente care să-i facă mai mult rău decît bine.
Recomandarea – cît se poate de oficială – vine din partea unui grup de experți care a studiat tot ce se putea studia în materie de evidențe referitor la respectiva dilemă. În plus, aceștia au ca acoperire și precedentul stabilit de colegii lor englezi, care s-au mișcat un pic mai repede de data asta.
Deocamdată recomandarea nu a devenit obligatorie în Statele Unite, ea fiind deocamdată supusă dezbaterii publice. Probabil că între timp marile companii farmaceutice vor face uz de toate mijloacele din dotare pentru a o combate.
Putem doar spera că (măcar de data asta) nu vor reuși.
(știre aruncată în eter de CNN și preluată cu ochii mari – de curiozitate – de Xinhua)
…cred ca au probleme mult mai mari cu prostia.
@VirtualKid: în acest caz eu cred că nu, în altele … tot ce e posibil; cele bune.