casiopeea pîlpîie mai stins 2


A debutat anul trecut în forță: 10 octombrie, parcul Herăstrău, participare gratuită. Am fost acolo și am văzut cum, în ciuda unui frig de le tremurau alergătorilor numerele de pe tricouri, oamenii au venit, au alergat și au învins. Cu toții.

Ei bine, anul acesta ceva pare că nu a mai mers cum trebuia. Ziua anunțată a fost 16 octombrie, locația a fost mutată în parcul Tineretului, iar participarea la eveniment s-a făcut contra cost.

Ce eveniment? Crosul Casiopeea, o acțiune dedicată tuturor celor bolnavi cu cancer. O inițiativă foarte frumoasă a expaților din companiile cu pedigree francez care activează în România. O întîmplare care, transformată în eveniment constant, ar putea avea darul de a ne mai scoate din legendara noastră amorțire mioritică.

Am auzit-o cred ieri în treacăt pe Corina Dragotescu (ea însăși o supraviețuitoare a unui cancer de ovar) vorbind despre cros. Au venit oameni, spunea ea, însă ceva în glasul ei nu suna prea convingător.

Casiopeea (sursa: www.roportal.ro)

Am căutat apoi prin media știri despre eveniment, dar nu am găsit nimic. M-am uitat pe site-ul celor care îl organizează – așijderea. În sfîrșit, ceva menționări pe niște bloguri. Prin comparație, anul trecut a fost o oarecare vîlvă.

Așa cum se prezintă lucrurile, Casiopeea dă semne că nu mai are prea mult gaz în lampă.

Iar eu pot doar spera că voi mai avea și la anul motive să scriu despre ea.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “casiopeea pîlpîie mai stins

  • Daria B.

    mă înşală pe mine memoria sau anul trecut ziceai că anul ăsta n-o să fii doar spectator, ci o să şi participi? indiferent de ce constrângeri o să mai fie la anul şi de cât o să mai pălească evenimentul, dacă vei participa, o să ai cu siguranţă un motiv să scrii despre el.

    • doctorul Post author

      @Daria B.: am verificat, memoria ți-a jucat o festă, dar pentru cîteva momente mi-am pus serios întrebarea; altfel, poate la anul, adevărul e că anul ăsta am aflat destul de tîrziu și cu totul întîmplător, nu a mai beneficiat de mediatizarea de anul trecut …