mărul care … poluează 4


Mărul otrăvit (sursa: www.cancercureways.com)

Oricît ar părea de neverosimil, mai nou merele sînt la originea a tot felul de rele.

Nu, nu e vorba de merele pe care le culegem cu toții din copac, ci de cele pe care ni le-a lăsat moștenire Steve Jobs.

Care mere, iată, încep să pună tot mai multe probleme. Începînd cu dispozitivele dezafectate care ornează din ce în ce mai vizibil mormanele de gunoaie de la periferia marilor orașe și – mergînd în amonte pe firul situației – terminînd cu substanțele folosite în procesul de fabricație al acestora. Care substanțe pot provoca – și chiar provoacă – fel de fel de boli, printre care și cancer.

Problema este una majoră mai ales în China – țară alintată cu apelativul de “fabrica lumii” – unde zone industriale întregi au început să înregistreze “creșteri fenomenale ale ratelor de îmbolnăvire de cancer”.

Dar de ce (doar) Apple e arătată cu degetul? Păi mai sînt și alte companii luate în vizor, însă Apple a ajuns atît de mare (și, în plus, atît de indecent de bogată) încît a ajuns o țintă perfectă pentru o astfel de campanie.

Ironia e că scriu acest articol pe un Macbook Air. Care, chiar dacă are design de un minimalism împins la extrem, nu face cel mai probabil excepție de la cele amintite mai sus.

Cu alte cuvinte, sînt (și eu) parte a problemei.

(după un articol de pe Xinhua online)


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 thoughts on “mărul care … poluează

  • Daria B.

    Aoleu, ce m-ai speriat cu titlul ăsta, tocmai mâncam un măr când l-am citit şi mi-a rămas dumicatul în gât, puteam s-o păţesc mai rău ca Albă-ca-Zăpada…
    mi-a plăcut metafora aia cu “mergând în amonte…” 🙂

    • doctorul Post author

      @Daria B.: te pomeni că nu mai ai pe cine să-ți repartizezi supărarea și ți-a cășunat acum pe mine? nu am făcut decît să preiau mingea pe care mi-ai ridicat-o chiar tu la fileu, dar dacă nu merge o iau înapoi și anulăm punctul – de 🙂 acord?