McDonald’s versus Loma Linda 2


McDonald's peste noi (foto: www.abcnews.go.com)

Închei mica epopee de început de secol 21 cu cîteva runde dintr-un adevărat turnir al ideilor pe care cei doi aprigi și ireconciliabili oponenți le-au schimbat cu această ocazie.

Mai întîi, normal, cîteva gînduri pline de bun-simț ale părții mai vulnerabile, aflată în defensivă:

“McDonald’s nu se potrivește cu brandul de sănătate și bunăstare din Loma Linda”, e de părere doctorul Wayne Dysinger, șeful catedrei de medicină preventivă a facultății de medicină.

“E o tradiție care începe în secolul 19. Sănătatea a fost întotdeauna o parte importantă a integrității noastre”, spune Darold Retzer, pastor la Biserica Universității.

“Înseamnă că dacă vrem ca oamenii să mănînce mai bine și să facă mișcare … atunci trebuie să putem trăi într-un mediu care va promova aceste lucruri”, consideră Dr. Karen Jaceldo-Siegla, profesor de nutriție.

Apoi și cîteva lozinci sforăite ale “agresorului”:

Noul restaurant, aruncă un reprezentant al companiei, va oferi orașului “o experiență contemporană de luat masa și va ajuta la creșterea economică.”

Ronald, prietenul copiilor (foto: www.capitolcommentary.com)

“Am muncit din greu în ultimii ani pentru a asigura în meniul nostru opțiuni care să satisfacă o varietate de nevoi nutriționale”, explică printr-un comunicat John Lueken, un director regional pentru McDonald’s California. “Spre exemplu, linia noastră de salate premium poate fi comandată fără carne. Avem de asemenea sortimente care includ felii de mere, fulgi de ovăz cu fructe și parfeuri cu iaurt în porții de diferite mărimi.”

Și închei prin a da din nou cuvîntul potențialei victime:

“A încerca să spui că există un meniu sănătos la McDonald’s este totuna cu a pune 5 miligrame de vitamina C într-o țigară”, spune dr. Sylvie Wellhausen, profesor de medicină preventivă. “Problema noastră este obezitatea la copii. (…) Am obosit să văd asta.”

Se pare însă că McDonalds’s nu obosește să o tot creeze.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “McDonald’s versus Loma Linda