un trio redutabil


Am dedicat săptămîna care tocmai se încheie unor oameni deosebiți.

Deosebiți prin ceea ce au realizat în viață, fiecare în profesia lui. Deosebiți însă şi printr-o experiență personală similară: aceea de a fi diagnosticați cu cancer.

Rînd pe rînd, cîteva tipuri de cancer au primit chip omenesc: Corina Dragotescu, Dana Deac, Monica Tatoiu, Florian Pittiş, Mircea Sandu. Toți sînt un exemplu de atitudine pentru cei dintre noi care la un moment dat sînt scoşi din rînd şi însemnați cu ceea ce poate fi un adevărat stigmat: boala numită cancer.

Revăzînd aceste articole am observat un lucru. Cele trei doamne – Corina, Dana şi Monica – au avut fiecare cîte o formă de cancer diferită, toate însă din sfera genitală feminină, respectiv cancer de ovar, cancer de sîn şi cancer de col. Trei forme de cancer care sînt responsabile (împreună cu cancerul de uter) pentru majoritatea cazurilor de neoplasm care apar în rîndul femeilor.

Julie Becker - Flacăra dinăuntru

Un trio de temut, am putea spune. Dar care şi-a găsit iată, în persoana acestor doamne, trei adversari pe măsură. Care înving pe linie, cu un scor de 3 la 0.

Fără drept de apel.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *