tot mai puțini … 6


Fraților, nu e de glumă, sîntem tot mai puțini …

E adevărat că la naştere sîntem (cu puțin) mai mulți decît ele. Însă apoi tot felul de lucruri se întîmplă de-a lungul călătoriei noastre în timp şi spațiu la bordul frumoasei planete albastre. Astfel încît tot mai puțini băieți ajungem bărbați.

Trăim mai intens, trăim mai riscant, trăim mai puțin. Murim din inconştiență, murim din iubire, murim din nepăsare. Murim eroic de sabie sau de glonț sau murim doar artistic din cascadorie, eventual în maşina personală. Murim mult mai des şi mai prozaic de alcool sau de țigară, sau chiar numai din plictiseală.

Cu soarele deasupra (http://english.pravda.ru/)

Acum a mai apărut una. Cercetătorii britanici, care le cercetează pe toate din lună şi din stele, au mai descoperit un motiv pentru care bărbații sînt tot mai rari. Se pare că din ce în ce mai mulți mor din cauza unui extrem de banalul tip de cancer. Cancer de piele sau melanom malign, la alegere, ambele însă provocate de expunerea din ce în ce mai răspîndită şi din ce în ce mai necontrolată la soare.

Încă o dată doamnele ne dovedesc că sînt mai atente şi că ştiu să-şi protejeze mai bine sănătatea. Poate n-ar fi rău să mai copiem din cînd în cînd cîte ceva şi de la ele.

Ceva care, chiar dacă nu are nimic spectaculos, extraordinar sau nemaiîntîlnit, ne poate salva sau prelungi viața.

Hai să ne gîndim un pic la asta.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 thoughts on “tot mai puțini …