ştirea care rupe


Sau breaking news, mai pe englezeşte:

Dragi cititori de bloguri, întrerupem preț de o postare monotonul nostru excurs despre cancer pentru a vă prezenta o proaspătă (azi a ieşit, azi v-o livrez şi eu) şi deosebit de interesantă ştire despre, ați ghicit, cancer.

Ştirea în cauză ne parvine din Stockholm, via – lumea e mică, vedeți bine – Beijing. De unde agenția chineză de ştiri Xinhua ne anunță sec cum că Islanda se situează pe locul întîi în Europa în lupta împotriva cancerului de sîn. Cu o reducere de 45% a deceselor cauzate de acest tip de cancer în intervalul 1989 – 2006, cel mai mare declin înregistrat în rîndul țărilor europene.

Datele au fost anunțate de un institut francez care a examinat statisticile privind decesele prin cancer de sîn din 30 de țări europene, printre care şi România.

O (altă) frunză pe apă (www.ecosalon.com)

Ei bine da, România, țara aceea eternă şi fascinantă de la Răsărit, care reuşeşte, iată, (contra)performanța economică de a persista cu încăpățînare într-o recesiune fără sfîrşit precum coloana lui Brîncuşi. Grădina din Carpați, al cărei unic cusur e faptul că e locuită şi care în ultima vreme nu încetează să ne surprindă de fiecare dată prin clasarea pe ultimul loc în cam orice activitate care presupune o implicare umană.

Nu vă mai obosiți să sperați, pentru că nici de această dată țărişoara noastră nu se dezminte. Cu o creştere de 17% a deceselor prin cancer de sîn în perioada menționată, România şi-a ocupat şi aici locul cu care deja s-a (şi ne-a) obişnuit.

Cam atît despre acest subiect.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *