toamna se numără doctorii


Se împlinesc astăzi, iată, trei luni de zile şi un pic peste o sută de articole de cînd am pornit acest blog. Răstimp în care am discutat despre cancer mai mult la modul general, dar în care am atins în cîteva rînduri şi unele aspecte practice.

Unul dintre acestea a fost publicarea listei cu membrii Comisiei de Oncologie de pe lîngă Casa Națională de Asigurări de Sănătate, cea care aprobă dosarele de tratament pentru pacienții cu cancer din România. Cu acest prilej am observat că cele cîteva – puține – nume de doctori, membri ai comisiei, aduceau pe blog destui vizitatori, aproape nefiind zi fără vreo căutare de acest fel. Am înțeles astfel că oamenii vor să afle cît mai mult, să se informeze cît mai în detaliu despre cei care urmează să le influențeze în mod decisiv viața. Aşa cum e cazul atunci cînd vorbim despre o boală atît de cumplită precum cancerul.

Boboci aurii (sursa: o rățuşcă hărnicuță)

Ca urmare am luat decizia de a pune la dispoziția celor interesați o listă cît mai completă cu medicii din România – oncologi medicali, hematologi, oncopediatri, chirurgi oncologi, radioterapeuți şi anatomopatologi – care sînt implicați în tratarea bolnavilor de cancer. Iar dacă nu am făcut-o mai devreme e nu pentru că nu mi-aş fi dorit-o, ci pentru că efortul necesar pentru a pune la un loc o asemenea listă nu e deloc de colea.

Se spune că toamna se numără bobocii. Ei bine, eu i-am numărat şi răsnumărat toată vara, apoi i-am însemnat şi i-am aşezat cu grijă pe fiecare în locaşul lui. Iar dacă îmi vor fi scăpat vreo cîțiva zburătăciți prin bătătură, poate îmi dați o mînă de ajutor să îi recuperăm şi pe ei şi să-i scoatem la vedere.
Ca să ne putem bucura cu toții de ei.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 thoughts on “toamna se numără doctorii