de la un om către altul


Toamna unii numără bobocii. Alții numără doctorii. Atîția cîți ne-au mai rămas.

Unii mai fac – încă – vinul din strugurii crescuți în via proprie sau pun murături pentru la iarnă. Alții se caută prin doctori, fără să ştie dacă vor mai apuca să bea din vinul nou sau să mănînce de sărbători sărmăluțe învelite în varza tocmai pusă la murat.

Cînd am început blogul nu aveam nici cea mai mică idee încotro mă voi îndrepta.

Ştiam doar că vreau să adun la un loc cît mai multe informații legate de cancer, pe care cei interesați, pacienți sau apropiați ai acestora, să le poată avea la îndemînă în cel mai scurt timp. Asta fiindcă pentru ei timpul, nu-i aşa, e măsurat pe un ceas mult mai grăbit.

Dar, cel mai important, mi-am dorit să dau acestui proiect o notă profund umană, în care să ne regăsim toți cei conştienți de faptul că “nimic din ceea ce este omenesc nu îmi e străin”. Inclusiv cancerul.

Panglica roz (sursa: www.wikipedia.org)

Raffael Sanzio - La Fornarina (www.galleriaborghese.it)

M-am uitat astăzi peste articolele din ultima lună în care am vorbit despre diverse personalități sau celebrități – din România sau de aiurea – care au trebuit, într-un moment al vieții lor, să accepte ideea că sînt bolnavi de cancer. Toți au luptat cu boala, unii cu mai mult, iar alții cu mai puțin succes.

Unii dintre ei, după ce au trecut cu bine de marea încercare, s-au întors către semenii lor pentru a-i ajuta. Nu cunoaşte nimeni mai bine ce e în sufletul unui bolnav de cancer decît cineva care a trecut pe acolo.

Un proiect născut de către şi pentru cei care “au trecut pe acolo” e pe cale să re-înceapă în cîteva zile, mai exact pe 1 octombrie. Se numeşte “Luna conştientizării cancerului de sîn” (Breast Cancer Awareness Month), o campanie pornită din Statele Unite şi extinsă încet-încet în multe alte țări. De cîțiva ani țara noastră este parte a acestei campanii internaționale.

Măcar în acest caz România se află şi ea pe hartă.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 thoughts on “de la un om către altul