culorile se aşează 2


Doi artişti şi culorile lor muzicale (sursa: http://jumatati.blogspot.com)

E gata, e oficial, se întîmplă!

După lupte seculare care au durat cam două-trei luni, Virtualkid ne anunță că a biruit. Toate sînt la locul lor, iar culorile se aşează pe pînză aşa cum a fost ea imaginată de artistul-pictor care a stîrnit totul.

Grădinița muzicală se pune în mişcare. Joi 25 noiembrie, Maxim Belciug şi Alex Sturzu vor cînta la Palatul Culturii din Tîrgu-Mureş. Un spectacol de chitară clasică şi percuție, organizat cu sprijinul fundației “Alpha Transilvană” în beneficiul copiilor cu dificultăți de dezvoltare.

Pornit în joacă de la o idee ce părea irealizabilă – aceea de a avea doi artişti din capitală drept oaspeți ai unei grădinițe de cartier dintr-un oraş de provincie – evenimentul a crescut precum o cocă bine dospită, care mai trebuie acum doar puțin rumenită.

Poate că e doar o coincidență faptul că întîmplarea muzicală de la Tîrgu-Mureş are loc în paralel cu evenimentul plastic de la Bucureşti (în care o serie de lucrări de pictură realizate de o mînă de amatori – subsemnatul inclus – vor fi licitate deasemenea în beneficiul unor copii care au nevoie de ajutor). Sau poate că nu. Poate că mai sînt şi alte oraşe din țară în care se întîmplă lucruri asemănătoare, doar că nu am aflat noi de ele.

Coincidență sau nu, într-o joi de prag de iarnă culorile vieții se vor amesteca de la distanță, în acelaşi timp prin muzică şi prin pictură.

Nişte oameni mari conspiră pentru a readuce unor copii speranța.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “culorile se aşează