rahat cu apă rece 16


Cum ar fi să ne forțeze cineva să mîncăm/bem combinația asta de cîteva ori pe zi?

Aşa e că ni s-ar lua? Ba e chiar foarte probabil că ne-am revolta fie şi numai la gîndul că ar îndrăzni cineva să ne supună unui asemenea “regim”.

Dar nu şi dacă o facem singuri, de bună voie (că doar n-o să ne luăm singuri la palme). Ei bine – şi îmi pare sincer rău să vă dezamăgesc – mulți dintre noi chiar o facem, fără să vrem şi, cel mai probabil, fără să ştim.

Toată vara ne răcorim, pe toate posturile (radio şi tv), în toate publicațiile, ba chiar pe toate gardurile, cu Coca-Cola (eventual Pepsi, după fason). Care ne este îndesată pe gît din toate pozițiile (dar întotdeauna cu eticheta către privitori), cu infailibila mantră potrivit căreia acesta ar fi singurul remediu împotriva arşiței care ne asaltează necontenit fizicul.

Viiiiine cisternaaaaa! (foto: google images)

Cum se face atunci că, după ce am gîlgîit estival timp de 5-6 luni cisterne întregi de cola – coca sau pepsi, tot una – cu speranța (o adevărată Fata-Morgana) că ne ajută la termoreglare, ne lăsăm păcăliți să o îngurgităm în continuare şi hibernal, chiar dacă dinții ne clănțăne serios în gură şi fără ajutorul acesteia?

Că o bea Fram ursul polar în timp ce se hîrjoneşte cu puiul său printre ghețuri pot să accept, că au amîndoi blana groasă. Sau că ne-o aduce un Moş Crăciun metamorfozat în şef de coloană de tiruri vopsite în roşu, iarăşi nu mă mai mir, că demult l-au transformat pe bietul moş într-un biet agent de vînzări pentru te-miri-ce. Ce îmi e mai greu să înțeleg e de ce continuăm să o bem cu încrîncenare, în lipsa oricărui motiv evident.

Intrăm, peste doar cîteva zile, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Drept pentru care vă întreb: rahat cu apă rece sau cola?


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 thoughts on “rahat cu apă rece