Şi totuşi se învîrte! cum zicea şi amicul Galileo cu spectrul arderii pe rug luminîndu-i fața. Şi ce dreptate a avut!
Pe cale de consecință Pămîntul a continuat să se învîrtă în toate aceste trei luni cît am lipsit eu de la apel. Iar între timp, după cum spuneam, s-au întîmplat lucruri şi lucruri.
Precum, bunăoară, că tot mai multe țări – urmînd exemplul oraşului New York – contemplă din ce în ce mai serios înăsprirea legislației privind fumatul în locurile publice.
Sau că, după ce s-a dovedit că plasticul poate cauza oareşce dereglări sănătății umanoide, o serie de țări (printre care China, dar şi Uniunea Europeană – care va să zică deci că şi Românica noastră) au decis interzicerea utilizării acestuia la recipientele alimentare pentru copii (un frumos cadou făcut acestora chiar de ziua lor, recte 1 iunie).
Şi mai pomenesc doar de dezbaterile aprinse care au urmat timidului anunț al OMS cum că folosirea telefonului mobil poate cauza cancer cerebral (în paranteză fie spus, eu unul nu mai vorbesc decît pe speaker, la o distanță de minimum 2-3 cm de scăfîrlie; nu de alta, dar mi-am propus să trăiesc o sută de ani, iar asta cere, normal, sacrificii).
Aşadar, Pămîntul se învîrte.
Şi noi, precum se vede, o dată cu el.
tocmai voiam să-ţi propun să reintri ex abrupto în pâine, nu că nu mi-ar plăcea şi poveştile nemuritoare şi globul ăsta care te-ameţeşte, dar văd că ai reuşit să reînnozi nodul deja…
privind legislaţia în locuri publice îmi vine în minte un fel de banc, dar înfiorător de adevărat din păcate: să amenajezi un spaţiu special pentru fumat în aer liber e ca şi cum ai amenaja un spaţiu pentru urinat într-o piscină.
să înţeleg că nu mai e la fel de nociv să vorbeşti la telefonul mobil dacă foloseşti căştile?
@Daria B.: nu mai e la fel de nociv, de fapt e suficient să-l ții la o mică distanță de cap, efectele se reduc considerabil cu distanța; cel mai bine ar fi să-l folosim cît mai puțin, desigur (iar ideal, deloc :-))…
@Daria B. :pana la urma tot un atac “nociv” este asupra organismului si folosirea castilor, indiferent ca este vorba de ascultarea unei melodii sau utilizarea unui hands-free.
o sa imi permit sa fac o glumita in legatura cu acest lucru…. gradul de nocivitate creste in concordanta cu valoarea decibelilor utilizati de partenerul telefonic. Ex.: ai uitat sa iei lapte de la magazin si piureul se raceste….rezulta crestere cu 20 db… intoarce-te imediat uitucule !!!!…saracul timpan….saraca nicovala…saraca scarita…. 🙂
una peste alta… iti urez bine ai revenit doctore si dupa cum spune o zicala… “apa trece, pietrele raman”, tradusa in situatia actuala : pe mare se formeaza cate un val pentru toti…marimea valului fiind in functie de cate bolovane ai in cap!
Succes pe mai departe!
@infokid: mulțam de urări, cele bune.
Pingback: cancerul ne caută pe mobil | tot ce (nu) ai vrut sa stii …