vaccinul anti-HPV, varianta masculină 1


Nu s-au liniștit bine apele profund tulburate de dezbaterea privind utilitatea și oportunitatea vaccinului anti-HPV la adolescente că iată, acestea se învolburează din nou.

Noua undă de șoc vine (tot) din Statele Unite, țara în care a apărut dealtfel și prima variantă comercială a vaccinului, cunoscută sub numele de Silgard (în România) sau Gardasil (în SUA și în alte țări). Iar ea (unda) este produsă de recomandarea unui grup de experți în sensul extinderii obligativității vaccinării și la băieți.

E timpul! (sursa: www.whereilive.com)

Argumentul principal cu care experții respectivi își susțin recomandarea este acela că și bărbații se pot infecta și deci transmite virusul. Iar ca urmare au și ei partea lor de contribuție la o boală – cancerul de col – care altfel le afectează doar pe femei.

Acum, din două una: ori experții în cauză nu sînt chiar atît de experți (din moment ce s-au dumirit abia acum de respectivul – și banal de evidentul – adevăr); ori jumătatea de sex feminin a omenirii a fost aleasă – prin tragere la sorți sau altcumva – ca să servească drept cobai la un experiment medical la scară planetară.

Și chiar înainte de a închide acest articol un spiriduș îmi mai șoptește la ureche un (al treilea) posibil motiv: anume că firmele care produc vaccinul cu pricina au realizat brusc faptul că își pot – cu un minim efort și practic peste noapte – dubla efectiv piața și, consecutiv, vînzările.

Ce ți-e și cu spiridușii ăștia!

*HPV – Human Papilloma Virus (Papilomavirusul uman)

(știre venită cu valul tocmai de la CNN)

 

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “vaccinul anti-HPV, varianta masculină