cancerul, boala președinților? 3


Luiz Inacio Lula da Silva (sursa: www.topnews.in)

Luiz Inacio Lula da Silva este simpaticul nume la care răspunde un cel puțin la fel de simpatic domn – nimeni altul decît fostul președinte al Braziliei.

Vestea mai puțin bună este că acest domn extrem de simpatic tocmai a fost diagnosticat cu un cancer de laringe. Nimic de mirare avînd în vedere că s-a dedulcit la cigarillos timp de mai bine de 40 de ani.

Imediat ce știrea a devenit publică, senhor da Silva a primit un mesaj de încurajare de la señor Chavez – președintele încă în funcție al Venezuelei, care tocmai a încheiat un tratament intensiv pentru un cancer de colon detectat vara asta.

La începutul acestui an, da Silva a părăsit cea mai înaltă demnitate a statului în favoarea unei doamne foarte ambițioase, numită Dilma Rousseff. Doamna Rousseff a avut parte și ea de o experiență similară acum doi ani, cînd a trecut cu bine de un limfom malign.

Și astfel ajungem la impresionantul număr de 3 președinți – dintr-o zonă geografică destul de restrînsă – care au făcut cunoștință cu cancerul pe durata a numai 3 ani.

Iar dacă mai întindem un pic de interval pînă prin 2006, îl putem include aici și pe el lider maximo Fidel Castro, care a fost suspectat de un cancer de colon atunci cînd a părăsit în grabă Cuba pentru a fi supus unei misterioase intervenții chirurgicale tocmai în Spania.

Periculoasă meseria de președinte prin America Latină!


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 thoughts on “cancerul, boala președinților?