McDonald’s ia lecții de limba rusă 2


Tot ... MacDonald's (foto: www.sonarcultural.com.ar)

Da, da, ați înțeles bine.

Asta pentru că, foarte probabil, bătrînul Mac va fi trebui să le vorbească cetățenilor ruși pe limba lor. Mai exact, să le spună acestora de-a fir a păr ce conțin produsele comercializate în numele lui drept mîncare.

Inițiativa aparține unui grup pentru protecția consumatorilor din Rusia, care a și intentat un acestuia proces după ce a descoperit că milkshake-ul lui Papa Mac ar conține grăsimi vegetale. Care grăsimi, carevasăzică, nu au nici o șansă să fi văzut cum arată un uger de vacă. Iar de aici solicitarea ca bătrînul să ridice vălul de pe întreg coșulețul lui cu … “secrete culinare”.

Culmea ironiei este că acest demers are mari șansele de a reuși datorită chiar lăcomiei macdonaldiene a lanțului de restaurante. Care, în scopul reducerii TVA, a susținut și obținut, tot pe cale legală, recunoașterea faptului că nu este furnizor de servicii de alimentație, ci … producător de alimente (statut similar cu cel al unui magazin care vinde marfa la raft).

Daaaa? au sărit ca arși reprezentanții consumatorilor.

Ei bine, atunci înseamnă că, la fel cu celelalte magazine de vînzare cu amănuntul, va trebui să vă etichetați toate produsele. Iar pe etichete va trebui să apară nu (doar) calorii, proteine, grăsimi și zaharuri, ci toate informațiile privind conținutul fiecărui produs. Iar ca o dovadă de mărinimie, solicitanții acestei măsuri nu au nici măcar pretenția ca McDonald’s să fie amendat. Tot ce vor este ca acesta să fie expus pentru ceea ce este de fapt, urmînd ca apoi fiecare potențial client să decidă în cunoștință de cauză.

Se pare că bătrînul și (altfel) simpaticul Mac nu se simte prea bine în ultima vreme. Mai ales dacă mă gîndesc și la pățania din Bolivia.

Pe cînd însă ceva, orice, și în România?

(știre servită așa cum se cuvine de Pravda online)

 

 

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “McDonald’s ia lecții de limba rusă