cartofi eterni pentru o viață veșnică 1


Tuturor celor pasionați de povești nemuritoare, căutători neobosiți ai secretului tinereții fără bătrînețe și ai vieții fără de moarte, vă zic: ziua cea mare se apropie.

De fapt, s-ar putea să fi și trecut. Iar secretul, marele secret, e posibil să se afle într-un loc cît se poate de public, ba chiar într-un fel celebru: restaurantele McDonald’s. Căci doar aici cartofii prăjiți sînt indestructibili, după cum a dovedit un tînăr ceva mai curios care a avut neinspirata idee de a afla cine este văzînd cu ochii lui cam ce mănîncă.

Pe scurt, tînărul nostru a pus în două borcane închise ermetic cîte o porție de cartofi prăjiți. Una de la papa Mac, iar cealaltă de la colonelul Sanders (KFC). Fără supărare. Apoi s-a pus pe așteptat. Și a așteptat el ce a așteptat, zi de vară pînă-n seară precum voinicul din poveste că-nainte mult mai este. Iar la capătul a trei ani grei de veghe, ce i-a fost dat să-și vadă ochilor? Cartofii colonelului erau plini de un mucegai ca la carte, pe cînd cei ai papacului rămăseseră falnici și aurii precum în prima zi.

McDonald's versus KFC (foto: www.antena3.ro)

Acuma, o logică grăbită și elementară ne-ar putea înfinge în circumvoluțiuni gîndul că mîncînd doar cartofi care nu se strică putem spera și noi, nu-i așa, la o țîr’ de nemurire. Experiența practică de zi cu zi ne arată însă că nu e deloc așa. Ba chiar din contră.

Drept pentru care o citez și eu pe jurnalista care a sintetizat genial și fără replică: “Nu mâncaţi ceea ce nu este mîncat de bacterii, pentru că acestea nu sunt proaste!”

Ele poate nu. Însă noi, oamenii …

(poveste nemuritoare respusă după Antena 3 online)


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “cartofi eterni pentru o viață veșnică