bătălia de pe colina cea frumoasă 1


Loma Linda (foto: www.wikipedia.org)

După ce a fost nevoit să plece cu coada între picioare din Bolivia, McDonald’s se mai împiedică o dată rușinos, de data asta chiar în bătătura proprie.

Loma Linda este un orășel din California, Statele Unite, al cărui nume în spaniolă înseamnă “Colina frumoasă”. Se pare însă că nu numai frumoasă, ci și sănătoasă, devreme ce locuitorii ei – o comunitate adventistă – țin la (cel mai) mare preț sănătatea. Atît pe cea spirituală, cît și pe cea corporală.

Iar pentru asta sînt dispuși să facă lucruri greu de imaginat chiar și într-o Americă a tuturor posibilităților. Bunăoară, în tot orășelul nu există nici măcar un magazin de băuturi alcoolice, iar fumatul a fost interzis în mod oficial încă de acum … 30 de ani.

Ei bine, închipuiți-vă acum că această comunitate idilică (ba chiar utopică aș putea spune) se trezește într-o bună zi că le bate la poartă unchiul Mac, cu sacul doldora de french-fries ca de la 500 de calorii în sus porția. Bineînțeles că le-a sărit oamenilor instantaneu colesterolul, fără ca măcar să se uite înspre hamburger-ii îmbibați cu de toate și mai nimic.

Iar decizia lor, sănătate sau nimic, nu s-a lăsat prea mult așteptată. Mai ales că, imediat dincolo de limitele orașului, amatorii de senzații pancreatico-biliare tari se pot răsfăța în nu mai puțin de jumătate de restaurante de duzină. Rectific: de jumătate de duzină de restaurante.

Vremuri grele l-au prins din urmă pe bătrînul Mac, care nu se mai poate aciua, se vede treaba, nici măcar în mahalaua copilăriei lui.

Vremuri grele pentru el, timpuri mai bune (poate) pentru noi.

(incredibila știre ne parvine prin intermediul LA Times)


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “bătălia de pe colina cea frumoasă