într-o lume de simboluri 3


Kate Cyborg Moss hoseofcarlyle.blogspot

Kate Cyborg Moss (sursa: www.houseofcarlyle.blogspot.com)

motto: “Închipuiți-vă laptele femeii înghețând…” – Nichita Stănescu

În urmă cu aproape un secol și jumătate, în studiul său intitulat “În contra direcției de astăzi în cultura română”, Titu Maiorescu enunța teoria “formelor fără fond”. Nu se prea poate – zicea el încă de pe atunci – școli fără dascăli competenți și nici teatre fără un repertoriu național original și fără actori cu prestanță.

La ce bun atunci, mă întreb eu, niște sîni care nu mai pot alăpta și – în curînd – niște ovare care nu mai pot da viață? La fel ca filmele în care joacă (tot mai pline de efecte speciale, dar tot mai sărace în substanță), Angelina Jolie tinde să se transforme într-un android care mimează forma corpului uman, fără a fi însă capabil să-i reproducă și funcțiile. Păi ce nevoie mai are de ele, ați putea spune, căci cu trei copii proprii și trei adoptați și-a făcut femeia datoria din plin.

Poate că și Brad Pitt ar trebui atunci să renunțe la cele bărbătești (pe care le-ar putea purta într-o sticluță la gît – îl învață Angelina cum se face), ca să nu mai fie, săracu’ om, supus tentației. Iar pentru pipi ar putea adopta poziția pe vine, că tot ne îndreptăm neabătuți către egalizarea sexelor. Și dacă modelul funcționează, îl putem extinde imediat la nivel planetar – gîndiți-vă doar cîte drame familiale și cîte divorțuri ar putea fi, în acest mod simplu, evitate.

Lăsînd (doar un pic) gluma la o parte, hai să vedem cui îi e de folos o Angelina fără sîni (și, după cum declară chiar ea, în curînd și fără ovare).

Păi în primul rînd – potrivit chiar Angelinei – sie însăși, cîtă vreme va dormi ceva mai liniștită cu o reducere absolută de (87-5=) 82% a riscului de cancer de sîn (așteptăm cu înfrigurare și cifrele pentru ovare). Apoi copiilor ei, care nu vor mai trebui să treacă prin ce-a trecut ea atît cu mama, cît și cu bunica ei. Și poate că îi va folosi puțin și lui Brad, deși aici lucrurile nu mai sînt atît de clare.

Le mai folosește apoi milioardelor de femei din lumea-ntreagă care, printr-o simplă trăsătură de bisturiu, se pot elibera simultan de milenara tiranie a sînilor, precum și de seculara grijă a sutienelor (e adevărat că le va costa un pic această manevră, însă se pare că merită cu sfîrc și disecat).

Să nu uităm nici de armata de doctori, geneticieni și psihologi care, cu această adevărată mană cerească revărsată din senin asupră-le, vor putea și ei visa, după caz, la o pîine ceva mai albă sau un Ferrari un pic mai roșu.

În sfîrșit și, cu voia dumneavoastră, ultima pe listă, o firmă oarecare (Myriad Genetics) ce deține brevete de exclusivitate pentru testarea genelor în cauză. Firmă care așteaptă cu pumnii strînși (dar, cel puțin aparent, nu și cu mîinile în sîn) decizia – anunțată pentru vara aceasta – a Curții Supreme din SUA privind validitatea acestor patente. Din fericire pentru această companie – avînd în vedere piața de miliarde de dolari care atîrnă acum de ciocănelul unui judecător – se pare că povestea Angelinei vine taman la țanc.

Și cică să nu crezi în coincidențe.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 thoughts on “într-o lume de simboluri