jos pălăria, Steve! 2


Vorbeam acum cîteva zile despre o femeie puternică. O femeie care, atunci cînd a primit teribilul diagnostic de cancer de ovar, a ales să nu capituleze. Numele ei este Corina Dragotescu.

Corina şi-a şocat familia cînd i-a anunțat calmă că are cancer, şi-a contrariat colegii cînd a apărut la birou senină şi fără păr şi a continuat să muncească de parcă nimic nu s-ar fi întîmplat şi a uimit o țară întreagă cînd şi-a făcut publică boala şi a anunțat firesc că e decisă să lupte cu aceasta.

Astăzi vom vorbi despre un bărbat la fel de puternic. Un bărbat cu un destin fabulos, aproape magic.

Steve Jobs, căci despre el este vorba, se numără printre cei care au inventat computerul personal. La un moment dat compania Apple, pe care o fondase şi de la a cărui conducere fusese îndepărtat, se îndrepta rapid către faliment. A revenit la conducerea ei şi a salvat-o de la o moarte sigură cu un computer delicios: iMac (G3).

Iar din acest moment nimeni şi nimic nu l-au mai putut opri. Fără să slăbească deloc ritmul în domeniul care l-a consacrat, acela al computerelor personale (vezi seria PowerBook pentru categoria laptop şi seria iMac pentru categoria desktop), Steve a reinventat de mai multe ori compania Apple şi, o dată cu ea, întreaga industrie a divertismentului.

A fost mai întîi iPod, apoi iPhone, iar de curînd iPad. Fiecare dintre ele a devenit un standard, modelul de urmat în categoria respectivă. În plus, cu iTunes a schimbat modul în care se comercializează muzica (unii spun chiar că a salvat industria muzicală de la faliment), iar cu App Store a revoluționat piața dezvoltatorilor de software.

În tot acest parcurs fulminant, o ştire cu conotații mai puțin optimiste apărea la începutul anului trecut în media. Steve Jobs urma să-şi ia un concediu de şase luni pentru a se ocupa de nişte probleme de sănătate. Un “dezechilibru metabolic”, cum l-a prezentat el. De fapt un cancer de pancreas, cum s-a aflat mai tîrziu.

Steve Jobs (foto: www.wikipedia.org)

Mulți s-au întrebat atunci dacă Steve avea să mai revină. Sau dacă Apple va supraviețui.

Ei bine, Steve nu numai că a revenit, dar a şi a anunțat aproape imediat un produs – iPad – care are din nou potențialul de a remodela o industrie, de astă dată chiar aceea a computerelor personale.

Pentru Steve viața este din nou “business as usual”.

Pentru Steve lupta continuă!


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “jos pălăria, Steve!