come to marlboro country


Bun venit în Marlboro Country (sursa: www.funlol.com)

Încheiem o săptămînă “dedicată” fumatului cu un post despre, evident, fumat.

Poate chiar sîntem mai macho cînd fumăm, sau poate doar ni se pare. Poate doamnele se simt mai sexy cu țigara între buze, sau poate doar noi le facem să creadă asta. Poate nu e nimic mai cool pentru un tînăr decît o țigară aprinsă într-o zi fierbinte de vară, ce ştiu eu? Şi poate că într-o zi vom găsi la raionul de dulciuri pentru copii bomboane care se pot fuma.

Poate că aşa arată celebra Marlboro Country în care ne invita pînă nu de mult de pe toate canalele tv, publicațiile scrise sau panourile publicitare nu mai puțin celebrul Marlboro Man.

Nu reuşesc să înțeleg ce poate fi atît de atractiv la un bărbat sau la o femeie ale căror haine sînt îmbîcsite de fum de țigară. Am mers o dată în maşina unui cunoscut, fumător înrăit, şi am fost nevoit să țin tot drumul geamul deschis, pentru că pur şi simplu nu puteam respira.

Nu vreau nici măcar să-mi imaginez ce se întîmplă în vreuna din cuştile acelea de sticlă de pe aeroporturi rezervate fumătorilor. Însă ca formă voluntară de tortură colectivă mi se pare diabolică. Iar pe cei care stau în frigul iernii agățați pe balcoane sau în fața clădirilor de birouri ca să mai “bată un cui” îi admir şi îi compătimesc în acelaşi timp.

Bun venit? (www.wikipedia.com)

Marlboro Man (allvoices.com)

Interesantă această Marlboro Country şi, după cum se vede, locuită de oameni absolut deosebiți. Aş fi vrut să-l cunosc pe Marlboro Man ca să-l mai întreb de una sau de alta despre țara lui. Din păcate nu voi avea această ocazie pentru că din cauza unui cancer de plămîni, MM s-a dus, vorba poetului, să moară puțin.

Iar acum se odihneşte, probabil în cimitirul Marlboro.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 thoughts on “come to marlboro country